יחודה של חבילת גת חבשי הוא בטעם הגת ובהשפעה של הצמח.
הגת האתיופי גדל ונקטף באתיופיה, הוא אדום יותר מהגת הישראלי וגבעוליו ארוכים יותר.
הגת החבשי הנפוץ ביותר בישראל הוא "אבו מיסמר", שזכה לשם זה בשל צורתו המזכירה מעין צורה של מסמר בקצה הגבעול.
זן נוסף שזוכה לפופולאריות גדולה – נקרא- קימבו (גת רך, בעל גבעולים קצרים, לעיתים אדום לעיתים לבן) בעל טעם עדין ומשובח, זנים אלו נחשבים לזנים איכותיים וחזקים של גת חבשי, אשר השפעתם מהירה וארוכה.